VarkensNieuws

Run Duitse boeren op premies Initiative Tierwohl

Münster – De belangstelling voor deelname aan het Duitse dierenwelzijnsproject Initiative Tierwohl blijkt zo groot dat het fonds waaruit de premies worden betaald waarschijnlijk in één keer volledig zal worden opgemaakt.

Er kan daarom tevens niet worden gegarandeerd dat alle aanmeldingen voor deelname kunnen worden gehonoreerd. Uiteindelijk zal moeten worden geloot om de plaatsen als het fonds op basis van de aanmeldingen te klein blijkt te zijn.

Het exacte aantal aanmeldingen is nog niet bekend, maar de projectleiders denken volgende week maandag klaar te zijn met het opmaken van de balans. Daarna wordt gekeken aan welke welzijnseisen de aanmelders kunnen voldoen zodat kan worden vastgesteld welke premiebedragen dat vergt.

Dat zegt zakelijk leider Alexander Hinrichs van Initiative Tierwohl in een gesprek met magazine TopAgrar. Volgens Hinrichs probeert Initiative Tierwohl het aantal aan het fonds afdragende supermarkten uit te breiden. Als dat lukt, kunnen meer varkenshouders instappen. Het fonds wordt gefinancierd met een afdracht van 4 cent per kilo aan de consument verkocht vlees.Corr

Beheer
WP Admin