Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Run Duitse boeren op premies Initiative Tierwohl

Münster - De belangstelling voor deelname aan het Duitse dierenwelzijnsproject Initiative Tierwohl blijkt zo groot dat het fonds waaruit de premies worden betaald waarschijnlijk in één keer volledig zal worden opgemaakt.

Er kan daarom tevens niet worden gegarandeerd dat alle aanmeldingen voor deelname kunnen worden gehonoreerd. Uiteindelijk zal moeten worden geloot om de plaatsen als het fonds op basis van de aanmeldingen te klein blijkt te zijn.

Het exacte aantal aanmeldingen is nog niet bekend, maar de projectleiders denken volgende week maandag klaar te zijn met het opmaken van de balans. Daarna wordt gekeken aan welke welzijnseisen de aanmelders kunnen voldoen zodat kan worden vastgesteld welke premiebedragen dat vergt.

Dat zegt zakelijk leider Alexander Hinrichs van Initiative Tierwohl in een gesprek met magazine TopAgrar. Volgens Hinrichs probeert Initiative Tierwohl het aantal aan het fonds afdragende supermarkten uit te breiden. Als dat lukt, kunnen meer varkenshouders instappen. Het fonds wordt gefinancierd met een afdracht van 4 cent per kilo aan de consument verkocht vlees.Corr

Laatste reacties

 • John*

  wat een gedoe...

 • WT

  Helemaal geen gedoe John.
  Tierwohl is 10 keer beter en eenvoudiger dan het
  sterrensysteem en ketengedoe in holland.
  De supermarkten kunnen het niet maken om de
  pot met geld niet aan te vullen.
  Dan maken ze zichzelf belachelijk en gaan de boeren
  vrijuit wat betreft diervriendelijke productie van vlees.
  Die duitsers pakken het veel slimmer aan dan
  die blòte hollànder.

 • brabantsduitserke

  ja john jij hebt natuurlijk al gedoe zat 

 • varkenshouder1


  Dat ze dat in Nederland nu eens op deze wijze gingen doen. Dan worden innovaties in de sector vanuit de markt betaald. Sharon Dijksma moet daar volop op inzetten en niet in Europa rondreizen om haar standpunt te laten horen wat geen zoden aan de dijk zet. Welzijn begint bij een daarbij passende opbrengstprijs.

  Hoe meer welzijn hoe hoger de prijs. Logischer kan het toch niet Sharon, supermarkten , retail , slachterijen, verwerkers enzovoorts.

  Of is het toch zo dat jullie alleen het goedkoopste vlees willen zonder daarbij naar het welzijn te kijken.???

Of registreer je om te kunnen reageren.