Varkenshouderij

Nieuws

Protest Duitse varkenshouders bij Edeka-supers

Duitse varkenshouders in Westfalen-Lippe protesteren bij Edeka-supermarkten, omdat die weigeren de bijdrage aan dierenwelzijnsprogramma te verhogen.

Varkenshouders in de Duitse regio Westfalen-Lippe protesteren maandag en dinsdag bij filialen van Edeka tegen de weigering van deze supermarktketen om de bijdrage aan het dierenwelzijnsprogramma Initiative Tierwohl te verhogen. De concurrenten Aldi en Lidl en verscheidene andere deelnemende grootgrutters hebben zich al bereid verklaard dit wel te willen doen, als ook Edeka niet achterblijft. De bijdrage per kilo aan de consument verkocht vlees aan het fonds van het programma zou dan worden opgekrikt van 4 naar 6 cent. Edeka houdt de boot echter nog steeds af.

2.500 varkenshouders op wachtlijst voor Tierwohl

De organisatie van de Initiative Tierwohl kan met de huidige bijdrage lang niet alle aanvragen honoreren van de varkenshouders die aan de Initiative Tierwohl mee willen doen. Ruim 2.500 varkenshouders staan daarom op de wachtlijst, maar met 2 cent extra zou deze in één klap kunnen worden weggewerkt.

De protestdemonstraties tegen de onwil van Edeka worden georganiseerd door het Westfälisch-Lippischen Bauernverband.

Concurrenten Aldi en Lidl en andere deelnemende grootgrutters hebben zich al bereid verklaard wel de bijdrage aan dierwelzijnsprogramma Tierwohl te verhogen, als ook Edeka niet achterblijft.

Of registreer je om te kunnen reageren.