Varkenshouderij

Nieuws

Recordaantal slachtingen in Duitsland

Bonn- Het aantal slachtingen van vleesvarkens in Duitsland is in het eerste halfjaar van 2015 met 2,3 procent gestegen naar 29,3 miljoen slachtvarkens,

Dat is een stijging van 673.400 varkens ten opzichte van het eerste halfjaar van 2014. Dat blijkt uit cijfers van Duitse Statistische Bundesambt. Deze stijging is vooral toe te schrijven aan het aantal geslachte varkens dat in Duitsland geboren en opgefokt is. Deze binnenlandse vleesvarkensproductie is van januari tot juli 2015 met 3 procent gestegen, een stijging van 780.600 dieren. Het aantal vleesvarkens dat geboren en opgefokt is in het buitenland en geslacht in Duitsland, is in het eerste halfjaar van 2015 gedaald met 4,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Recordaantal

Slachterijen in Duitsland hebben het eerste halfjaar van 2015 ook een recordaantal aan varkensvlees verwerkt van 2,76 miljoen ton. Dat is een stijging van 67.000 ton vlees. Dat betekent een stijging van 2,5 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2014. In het eerste halfjaar van 2015 verwerkten alle slachterijen in Duitsland een record aantal kilo's aan vlees, in totaal 4,07 miljoen ton vlees meer ten opzichte van 2014. Het aandeel van varkensvlees heeft daar een groot aandeel in gehad.

Of registreer je om te kunnen reageren.