Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Wit-Rusland wil varkensstapel weer op peil brengen

Minsk - Wit-Rusland wil zijn varkensstapel binnen drie maanden weer op het niveau brengen van 3,3 miljoen stuks. Dat hebben vertegenwoordigers van het Wit-Russische ministerie van landbouw bekendgemaakt.

Het aantal varkens in Wit-Rusland is in 2014 flink gedaald als gevolg van de bestrijding van Afrikaanse varkenspest. De varkensstapel was begin dit jaar 19 procent kleiner dan een jaar geleden.

De autoriteiten maakten ook bekend dat volgens hen het Afrikaanse varkenspestvirus het land is binnengekomen via geïnfecteerd voer uit Rusland. Dat leidde tot verscheidene uitbraken in 2013 en 2014. Het land vertrouwt erop dat de maatregelen die zijn genomen tegen de ziekte afdoende zijn. Het land acht de kans op nieuwe uitbraken zeer gering. Wit-Rusland nam onconventionele maatregelen om verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Een van de maatregelen was dat werknemers op varkensbedrijven strafrechtelijk kunnen worden vervolgd als ze onverantwoordelijk gedrag vertonen dat kan leiden tot verspreiding van Afrikaanse varkenspest.

Eén reactie

  • joannes

    Een export kans?

Of registreer je om te kunnen reageren.