Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Kunstvarken voor staatssecretaris Sharon Dijksma

Ingrid Jansen (NVV) heeft woensdag 14 januari, namens het Platform Varkensketen een door Jansen zelf beschilderd 'kunstvarken' aangeboden aan staatssecretaris Sharon Dijksma.

Het varken zal het gebouw van het ministerie van EZ opfleuren. "Tijdens onze vele overleggen op het ministerie viel het ons meerdere keren op dat er nergens een (beeltenis van een) varken te vinden is in dit gebouw. Wel koeien, maar geen varkens. En wij vinden: varkens hóren bij Nederland. Dan mag een varken natuurlijk niet ontbreken op 'ons ministerie'", aldus Jansen bij de overhandiging. Dijksma toonde zich verrast met het kunstobject en beloofde er een mooie plek voor te vinden.

Het kunstvarken werd afgelopen zomer door Ingrid Jansen beschilderd tijdens de aftrap van de 'Passion for pigs on tour', van Varkens Vandaag.

Het kunstvarken voor Dijksma is voor het Platform Varkensketen (NVV, LTO, COV en Nevedi) tevens een blijk van waardering voor de ondersteuning die de varkensvleesketen van het ministerie van EZ én van Dijksma heeft gekregen bij het organiseren van deelname van de keten aan de Grüne Woche in Berlijn. De varkensvleesketen staat van 16 tot en met 25 januari voor het eerst én samen met een stand op de internationale landbouw-consumentenbeurs in Berlijn.

Eén reactie

  • Burnetti

    Doet me denken aan de bronzen varkensfamilie voor het provinciehuis in Brabant.

Of registreer je om te kunnen reageren.