Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Dijksma bezoekt stand Nederlandse varkensketen

Berlijn - Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken heeft op de internationale landbouw-consumentenbeurs Grüne Woche in Berlijn uitgebreid stilgestaan bij de kwaliteit en duurzaamheid van Nederlands varkensvlees. In een rondgang over het Holland Plein nam Dijksma haar Duitse collega Christian Schmidt en burgemeester Michael Müller van Berlijn mee naar de stand van de varkensvleesketen.

In de stand presenteerde voorzitter Eric Douma van het Platform Varkensvleesketen de Duitse vertaling van het Recept voor Duurzaam Varkensvlees. Dijksma benadrukte bij haar Duitse collega de duurzame ambities van de sector. Zij reikte het eerste Duitstalige exemplaar van het 'Rezept für nachhaltig produziertes Schweinefleisch' uit aan Schmidt.

Het is voor het eerst sinds jaren dat de Nederlandse varkensvleessector zich gezamenlijk presenteert op de Grüne Woche.

Ze promoten gezamenlijk het Nederlandse varkensvlees onder de noemer 'Pork from Holland'. Dijksma heeft de presentatie van de varkensvleesketen op de Grüne Woche voluit ondersteund. De varkensvleesketen (LTO, NVV, COV en Nevedi), de partners binnen het platform varkensketen, melden dat ze de staatssecretaris erkentelijk zijn voor haar inspanningen om het duurzaam geproduceerde Nederlandse varkensvlees in binnen- en buitenland onder de aandacht te brengen.

Eric Douma, voorzitter van het Platform Varkensketen en vice voorzitter van LTO-varkenshouderij, is blij dat het Nederlands varkensvlees weer vertegenwoordigd is op de beurs. "We moeten het Nederlandse product meer promoten. Daar is een consumentenbeurs als de Grüne Woche een uitgelezen kans voor." Ook staatssecretaris Dijksma is tevreden over de stand. Bij het presenteren van de agrarische exportcijfers zei ze dat een goede Nederlandse vertegenwoordiging op de Berlijnse beurs een belangrijk visitekaartje is voor de Nederlandse agro-export.

Dijksma en haar Duitse collega Schmidt namen ook nog tijd om de Vair-varkens van Marijke en Michiel Nooijen uit het Brabantse Erp enkele appels te voeren. Dit gebeurde via een live-verbinding met de Vair-varkensstal. Nooijen ontwikkelde een app (de APPelgooier), waarmee mensen overal ter wereld via hun smartphone, iPad of tablet een appel kunnen gooien in de stal. Schmidt en Dijksma drukten samen op de button en zagen hoe honderden kilometers westelijker de varkens zich op de appel stortten.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.