Varkenshouderij

Nieuws 448 x bekeken

Verwachte VS-productie varkensvlees iets lager

Washington - De verwachte Amerikaanse productie van varkensvlees komt dit jaar uit op 10,330 miljoen ton. De schatting lag in augustus nog op 10,332 miljoen ton. Dat blijkt uit deze week gepubliceerde cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA.

Als de schatting van USDA uitkomt, zal de productie van varkensvlees in de VS dit jaar met 1,8 procent afnemen ten opzichte van vorig jaar. Toen produceerden Amerikaanse slachterijen nog 10,517 miljoen ton. Dat was al een daling met 0,3 procent ten opzichte van het recordniveau van 10,547 miljoen ton in 2012. De (verwachte) vermindering in dit en vorig jaar is een gevolg van uitbraken van het diarree-virus PED in de VS.

Of registreer je om te kunnen reageren.