Varkenshouderij

Nieuws 1726 x bekeken 6 reacties

Klopmerken varkens binnenkort weer toegestaan

Zoetermeer - Het klopmerken van slachtvarkens voor export naar Duitsland wordt op korte termijn weer toegestaan.

Dat schrijft koepelorganisatie Vee&Logistiek Nederland in zijn ledenblad. Het gaat om varkens die rechtstreeks van een Nederlands varkensbedrijf worden geleverd aan een Duitse slachterij.

Na jaren van testen van apparatuur en overleg is de Nederlandse regelgeving nu zodanig aangepast dat op korte termijn klopmerken, het aanbrengen van een getatoeëerd nummer, is toegestaan. Het klopmerken is tijdens de laatste varkenspestperiode afgeschaft.

Met het opnieuw toestaan van klopmerken wordt voorkomen dat varkens in Nederland eerst een identificatieblik krijgen in het oor en vervolgens bij het lossen in Duitsland een klopmerk krijgen. Door de maatregel gaat het laden vlugger en stressvrijer voor de dieren en vervalt een ingreep.

Laatste reacties

 • piglet56

  het zou tyd worden

 • Biggemans

  En kloppen binnen Nederland ook direct weer toestaan,,,,,, wat een onzin, in ons Belgie mag het ook,,,,,,

 • Biggemans

  En als jullie de varkens exporteren naar ons mooie Belgie, moet dat toch ook kunnen,,,,,

 • Jan van het Zand

  Kijk, dat is nu eens Europees denken en doen. Fons gaat de varkenshouders in Nederland steunen in de bedrijfsvoering. Nu Dijksma nog en haar ambtenaren. Zo worden de varkens nog eens blij in hun verblijf, omdat de varkenshouder ook weer blij kan zijn.

 • Varkenshandel@Hermans. bvba

  Fons; bij ons in Belgie is het verplicht op de 2 flanken , niet duidelijk of onvoldoende op de 2 flanken volgen er sancties .

 • mt

  Beetje jammer dat ze het plan niet voor 100% uitgewerkt hebben voordat ze dit naar buiten brengen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.