Varkenshouderij

Nieuws 1736 x bekeken 2 reacties

Duitse consumptie varkensvlees daalt fors

Münster - Duitse consumenten aten tot en met juli 2,3 procent minder varkensvlees dan in de eerste zeven maanden van 2013. Die forse daling is opvallend, omdat de gemiddelde verkoopprijs voor dat vlees tot en met juli 1,5 procent lager lag dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van topagraronline.

De Duitse afzet van varkensvlees steeg alleen in de maand januari met bijna 0,5 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In de daaropvolgende zes maanden daalde de consumptie met als negatieve uitschieter juli. In die maand kochten Duitse huishoudens bijna 5 procent minder varkensvlees dan een jaar eerder. Die ruime afname is een gevolg van tegenvallende verkoop voor de barbecue.

Duitsers aten de eerste zeven maanden gemiddeld 3,4 procent minder gemengd gehakt dan in hetzelfde tijdsbestek van 2013. De verkoopprijs daarvan daalde met 1,9 procent ten opzichte van 2013.

Laatste reacties

  • j.verstraten1

    Zou dat heel soms misschien mede een oorzaak kunnen zijn voor de tegenvallende varkensvlees prijzen? Vast niet, die slachterijen spelen toch allemaal een spelletje met Vion voorop om de inkoopprijs te drukken.

  • LUCTOR

    Ik denk dat de geur en de smaak ook een rol speelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.