Varkenshouderij

Nieuws 13 reacties

Brand varkensstal Aalten blijkt aangestoken

Aalten - De brand van donderdagavond in de nieuwe stal van Maatschap Van de Wolfshaar in de buurtschap Lintelo bij Aalten blijkt te zijn aangestoken. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Donderdagavond rond elf uur brak er een brand uit aan de achterkant van de stal. De brand kon snel worden geblust en de schade bleef beperkt. De 150 dieren die in de stal zaten konden worden overgebracht naar een andere stal.

Vorig jaar december was er op hetzelfde adres eveneens brand. De gloednieuwe stal die net twee dagen in bedrijf was, brandde tot de grond toe af en 350 dieren kwamen om. Brandstichting kon toen niet worden vastgesteld. De maatschap heeft op dezelfde plaats herbouwd en is dus nu weer door brand getroffen.

Volgens een woordvoerster van de politie is uit het onderzoek van de politie en de brandweer gebleken dat de brand is ontstaan in een lege ruimte aan de achterkant van de schuur. De brand kan niet zijn ontstaan door een technisch mankement of kortsluiting. De politie roept getuigen die donderdagavond iets verdachts hebben gezien of verdachte personen hebben gezien hun bevindingen te melden.

Eerder dit jaar, half mei, werd in de Duitse buurtschap Barlo vlak over de grens bij de Winterswijkse buurtschap Woold en de Aaltense buurtschap de Haart, eveneens brandstichting aangetoond bij een brand in een varkensstal. Bij die brand kwamen 3.000 varkens om.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Dader oppakken en aan die boeren geven.

 • leftturn

  veel sterkte gewenst. denk ook dat we dankzij dit soort hufters weer meer premie mogen ophoesten.

 • hortensia

  op pakken en ze opleggen dat ze nooit en te nimmer meer een dier mogen houden zelfs geen kanarie schoften.

 • J@gertje

  En nu maar hopen dat de dader(s) snel gepakt worden en dat de identiteit van deze schurk(en) breeduit in de landelijke media bekend wordt gemaakt.
  Ik heb zo mijn vermoedens.

 • veldzicht

  Volkert v.d. Graaf loopt (helaas)weer los???

 • tessemakergj

  daders oppakken en aan de varkens geven lijk me een mooie variant

 • John*

  in een schuur zetten en daarna flink uitroken..

 • Burnetti

  De eigenaar aan het woord: http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuws/gelders-nieuws/2067554/brand-in-varkensstal-aalten-is-aangestoken.htm#.VAGBBdoaySM

  Familie sterkte met deze nieuwe tragedie. Hopelijk wordt de dader snel gepakt en gestraft.

 • zon

  Schijnt dat tijdens de bouw de bronbemaling ook al was uitgezet.

 • somporn

  Jammer dat er een hoop gekken op deze wereld wonen die anderen schade berokkenen.Hopelijk gaat de ondernemer vol goede moed door en laat zich niet kapot maken door deze Gek(ken).

 • Burnetti

  @veldzicht. Die zat 19 december vast. Dader lijkt dichterbij te zitten.

 • veldzicht

  Burnettie, dan heeft zijn broer het gedaan.
  Ik maak er maar een grapje om,maar het is een barbaarse daad om brand te stichten,
  zeker als er nog levende dieren in zitten
  sterkte voor de fam. Wolfshaar

 • LUCTOR

  @veldzicht je gebruikt het zelfde pseudoniem als diegene die je in je reactie benoemd een deel van zijn straf of beter gezegd zijn behandeling heeft door lopen wie met vuur speelt kan ook blaren verwachten.
  Wens de familie Wolfshaar veel sterkte toe want het laat diepe sporen na zowel zakelijk als prive.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.