Varkenshouderij

Nieuws

VS-productie varkensvlees hoger

Washington - De productie van varkensvlees in de Verenigde Staten zal dit jaar naar verwachting op 10,351 miljoen ton uitkomen. Dat verwacht het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA. Half mei schatte dat de VS-productie nog in op 10,276 miljoen ton.

De stijging van de geschatte VS-productie van varkensvlees met 0,7 procent in afgelopen maand is een gevolg van de snelle daling van het aantal gevallen van het diarree-virus Porcine Epidemic Diarrhea (PED). Door de vele uitbraken begin dit jaar produceren Amerikaanse bedrijven dit jaar nog 1,6 procent minder varkensvlees dan in 2013.

De USDA-schatting voor de VS-export voor dit jaar is ten opzichte van half mei verhoogd met 0,2 procent naar 2,204 miljoen ton. Dat is nog altijd 2,6 procent minder dan de 2,264 miljoen ton in 2013.

De laatste verwachting voor de Amerikaanse consumptie ligt op 20,96 kilo per hoofd van de bevolking. Dat is 0,19 kilo meer dan de schatting van half mei. In 2013 aten Amerikaanse consumenten nog 21,23 kilo varkensvlees per persoon.

Of registreer je om te kunnen reageren.