Varkenshouderij

Nieuws 950 x bekeken

Amerika roept Rusland op om maatregelen te versoepelen

Brussel - De Amerikaanse vleesexportorganisatie USMEF heeft de Russische voedselwaakhond Rosselkhoznadzor opgeroepen zo snel mogelijk meer Amerikaanse vleesbedrijven toestemming te geven om varkensvlees te exporteren naar Rusland.

Dat meldt Agra-Europe. Hoewel Rusland begin dit jaar, nadat het een importstop doorvoerde voor Europees varkensvlees, zei dat het weer varkensvlees uit de Verenigde Staten wilde importeren, heeft het land sindsdien slechts twee bedrijven van Smithfield toestemming gegeven daadwerkelijk vlees te leveren.

Oorzaak van de stagnatie is tweeërlei. De Russische eis dat het vlees moet zijn geproduceerd zonder het gebruik van de groeibevorderaar ractopamine blijft voor problemen zorgen, en daarbij komt nog de politieke onrust over de Krim en Oost-Oekraïne.

Of registreer je om te kunnen reageren.