Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Schatting Europese varkensproductie verder omlaag

Brussel - De Europese Commissie heeft haar schatting voor het aantal EU-varkensslachtingen en de EU-varkensvleesproductie voor dit jaar verder verlaagd.

Zij gaat met haar laatste verwachting uit van een daling van het aantal slachtingen met 1 procent naar 244,33 miljoen ten opzichte van 2013. Haar schatting lag een week geleden nog op min 0,8 procent naar 244,84 miljoen.

De EU-varkensvleesproductie daalt volgens de laatste verwachting van de Europese Commissie  met 1,1 procent naar 21,75 miljoen ton. Een week geleden schatte zij nog een daling met 0,9 procent naar 21,79 miljoen ton.

De Europese Commissie gaf met haat eerste schatting 10 maart zelfs nog een verhoging van de Europese varkensvleesproductie voor dit jaar aan met 0,1 procent naar 22,01 miljoen ton. Inmiddels is daar in de afgelopen 3 weken 1,1 procent af gegaan. De omvang van de Europese vleesvarkensstapel valt lager uit dan de EU-commissie eerder inschatte.

Het door de Europese Commissie ingeschatte aantal EU-varkensslachtingen kwam op 10 maart voor dit jaar daarentegen op 243,875 miljoen. Dat aantal is sindsdien verhoogd met 0,2 procent. Dat betekent dat het verwachte gemiddelde slachtgewicht afgelopen 3 weken daalde van 90,2 naar 89,0 kilo per vleesvarken.

De daling van de EU-productie van varkensvlees voor dit jaar valt in het niet bij de val van het aanbod in de Verenigde Staten. Rabobank verwacht daar een productiedaling met 6 tot 7 procent als gevolg van uitbraken van het diarree-virus PED.

Laatste reacties

  • w v gemert

    Allemaal ambtenaren (papieren tijgers) druk aan het rekenen (dik betaalt) tot twee cijfers achter de komma, ik ben geïnteresseerd in de voorspelling van 2013 en wat er gerealiseerd is in 2013 en dat vanaf 2010. Als dat bekend is dan is het mogelijk om deze ambtelijke brij van cijfers op waarde te beoordelen. Voor mij hebben ze tot op heden geen waarde en al zeker niet als de jaarcijfers in een periode van een paar maanden sterk veranderen.

  • de rie

    snullen

Of registreer je om te kunnen reageren.