Varkenshouderij

Nieuws 9 reacties

Varkensprijs Vion en Hilckmann zakt 5 cent

Doetinchem - Hilckmann en Vion verlagen hun varkensprijs deze week met 5 cent naar €1,45 per kilo.

De Nederlandse varkensprijzen daalden de afgelopen drie weken in totaal met 12 tot 14 cent per kilo. Duitse slachterijen hielden hun prijsdaling nog beperkt op 9 cent per kilo. De opbrengst van varkensvlees daalt door het verdwijnen van de Russische afzetmarkt voor varkensvlees uit Europa veel forser.

Hilckmann heeft de publicatie van zijn varkensprijs vervroegd. Normaliter maakt Hilckmann zijn prijs op woensdagmiddag bekend, nu een paar dagen eerder. "Wij willen onze leveranciers in deze moeilijke omstandigheden vroegtijdig informeren over onze inkoopprijs. Zij kunnen daardoor van te voren bepalen of zij daarvoor willen leveren of niet. Daar gaan we mee door zolang de onrust door de sluiting van Rusland duurt", legt directeur Kathelijne Hilckmann uit.

Laatste reacties

 • Biggemans

  Kijk, zo hoort het, Eerlijk, Open en Fair naar buiten komen.
  Dan weet een ieder wat er gaande is, en kan een ieder voor zichzelf alsnog beslissen of ze willen leveren, of niet.
  Vraag mij alleen af hoe VION dat nu doet met die op BEURSprijs ingekochte 22.000 varkens per week..??
  Bij ons in De Noorder Kempen komen de correcte inkopers ook hun afspraken na,,,,

 • jan hien

  oh dat betalen de vasten vion varkensboeren wel en en anders pech daar is geen een vion inkoper die daar wakker van ligt .hun salaris word toch elke maand gestort l

 • koestal

  o,dat worden weer kiloknallers in de supermarkten ,is wakker dier niet blij mee,maar die liggen verder niet wakker !

 • Varkenshandel den Hoed

  Zo is het maar net !

 • B den Besten

  Wat zijn we toch afhankelijk van het buitenland met onze varkens. Rusland dicht, prijs keldert. En van onze eigen supermarkten hoeven we het niet hebben die maken er alleen dankbaar gebruik/misbruik van

 • boerderijdinther

  Is de prijs van beter leven evenredig mee gezakt?
  Dit zou praktisch niet moeten kunnen omdat het vlees enkel in Nederland wordt geproduceerd en als enige doel heeft de Nederlandse markt te dienen. Zou een flinke klap zijn in het gezicht van dit de boeren in dit concept aangezien de vraag van de consument naar beter leven niet is veranderd door het sluiten van de Russische markt.
  Anders is het een goed bewijs om hogere eisen niet te verplichten.

 • eenvoudige boer

  Zeer goed opgemerkt van studentboer. Het beter leven is inderdaad een markt op zich en heeft maar zeer beperkt invloed op andere markten.
  Ben ook wel benieuwd naar het prijsverschil

 • 2807

  varkens 1 week langer laten liggen. hierdoor verlaag je de bigkosten met 3-4 cent per kg geslacht en verlaagt vraag naar biggen. Dan komt hier ook direct de correctie naar onderen. De handel houdt biggenprijs kunstmatig in de lucht.

 • Biggemans

  Studentboer, bij VION hebben ze weer wat nieuws uitgevonden binnen het BL concept.
  Wanneer het ze moeilijk gemaakt wordt door een concurrent weet JanHein de oplossing.
  Dan worden de varkens gewoon uitbetaald op BL systeem, en noemen ze dat Beren Luxe (BL). Hoe wordt de consument gefopt....

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.