Varkenshouderij

Nieuws 12 reacties

Straathof weer negatief in het nieuws

Mainz- Zeugenhouder Adriaan Straathof blijft in Duitsland op negatieve wijze in de schijnwerpers van de publiciteit staan.

Het ARD-programma Report Mainz heeft deze week nieuwe aanklachten over grove tekortkomingen in de bedrijfsvoering ten koste van het dierenwelzijn naar voren laten brengen in een interview met onder meer directeur Horst Beck van de speenvarkenslachterij Beck in Kupferzell. Daarnaast werden veterinaire rapporten geciteerd en daarbij behorende foto's getoond van slecht behandelde zieke biggen. De negatieve publiciteit bereikte deze maand een hoogtepunt toen bleek dat de Landkreis Jerichow in Saksen-Anhalt Straathof een persoonlijk beroepsverbod had opgelegd. Deze week werd dat verbod door Straathof zonder resultaat aangevochten bij de administratieve rechter in Maagdenburg.

Laatste reacties

 • joannes

  Hij zou een PR manager in dienst moeten nemen! De Media heeft haar Slachtoffer gevonden! Wanneer ze een gezicht op zielige dieren kunnen plakken verkopen ze meer en duurdere advertenties!

 • varkenshouder1

  Mee eens, Straathof wordt de gebeten hond gemaakt nu. Hij zal dat zelf recht moeten trekken met eigen PR en de zaken goed op orde te hebben.

 • alco1

  Het doet me denken aan de 'Kristalnacht'.

 • Snel

  oeh Alco1, maar je hebt gelijk.

 • Jan Veltkamp

  Niet alleen Straathof heeft een PR persoon nodig maar de hele varkenshouderij. A.S misschien op dit moment het meest van allen maar het zou goed zijn voor allen om meer mensen als bijv Ingrid Jansen (Voorzitter NVV) naar voren te schuiven.

 • trust

  Transparantie is de PR of het nekschot voor de nederlandse varkenshouderij............

 • Burnetti

  Onbegrijpelijk hoe deze man verdedigd wordt door de varkensconcullega's die hier schrijven. Je kunt gewoon afstand nemen van de bedrijfsvoering waarvoor Straathof kiest. Daar schaad je niemand mee.

  Woorden als 'Slachtoffer' en Kristalnach' vind ik totaal ongepast, onbehoorlijk. De 'Kristallnach' was tegen onschuldigen gericht en uitgevoerd door een totalitair regiem. BRD is een democratie.
  Straathof is door das Gericht formeel veroordeeld na een lange reeks van overtredingen. Het gaat hier om aanpakken van een wetsovertreder en geen onschuldige.

  Alco1:
  Je valt me zwaar tegen. Onbehoorlijk en grof. Blijkbaar heb je geen verlies geleden door de Jodenvervolging. Schaam je.

 • alco1

  @Burnetti. Straathof kan alleen maar zo groot worden door degelijke resultaten. Kortom moet de bedrijfsvoering wel goed zijn, waarom moet je er dan afstand van nemen?
  Het is dus meer een hetze om een schuldige aan te wijzen voor de dramatische varkensprijzen. En die vergelijking doet mij denken!

 • Fermer

  @alco, de meeste bedrijven, in welke sector dan ook, die het grootst geworden zijn, hebben dit bijna nooit alleen door hun beroepsmatige resultaten bereikt. De winst werd/wordt vaak gemaakt mbv. vrienden in ambtenarenkringen, onderlinge afspraken, riskante belastingstruc's, 'buitenlands' personeel, old-boys netwerken en dan ook nog vaak met louche opdrachtgevers.

 • agratax2

  @alco. Begrijp ik goed dat jij het een goede bedrijfsvoering vind, dat slechte / kleine biggen uit de koppel gaan en dan met de kop tegen de muur? Dat ze niet binnen de koppel passen is duidelijk en dat ze het bedrijfresultaat negatief beinvloeden is ook duidelijk. Maar of dit doden / moorden op deze wijze rechtvaardig is, is voor mij een grote vraag. Als de varkenshouderij deze praktijken goedkeurt, dan geeft mij dat te denken of ik niet altijd te rooskleurig heb aangekeken tegen de Nederlandse varkenshouderij en of de video's van WD en de PvdD niet op een grotere waarheid berust dan ons altijd is voor gehouden.

 • agratax2

  @alco1 als ik je in mijn eerste zin verkeerd heb geinterpreteerd excuus daarvoor.

 • alco1

  Beste mensen. Ik lees op een ander item een uitval percentage van 17 %. Ik las van Straathof 7 %. Dat zijn bedrijfsresultaten.
  Hoe gaan biggetjes dood. Laat je die natuurlijk creperen of geef je met een stok een verlossende nekslag. Ook ik heb weleens op die manier een aangereden haas uit zijn lijden verlost.
  Is er echter een camera aanwezig is dan wordt je met de 'verlos' methode als een dierenbeul neergezet. De grote vraag: Wat is beter. We moeten wel realistisch blijven!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.