Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

VS-productie varkensvlees daalt

Washington - De verwachte productie en consumptie van varkensvlees in de Verenigde Staten neemt dit jaar af. In oktober verwachtte het Amerikaanse landbouwministerie USDA nog een productie van 10,32 miljoen ton. De verwachting is deze maand verlaagd naar 10,28 miljoen ton.

Na die geschatte verlaging komt de verwachte Amerikaanse varkensvleesproductie dit jaar 2,3 procent lager uit dan vorig jaar. Die daling is een gevolg van uitbraken van het diarree-virus Porcine Epidemic Diarrhea (PED).

Volgend jaar zijn de gevolgen van de PED-uitbraken grotendeels verdwenen volgens USDA. dan stijgt de varkensvleesproductie in de VS naar schatting met 4,2 procent ten opzichte van dit jaar naar 10,71 miljoen ton. Begin oktober schatte USDA voor 2015 nog een productie van 10,85 miljoen ton.

In Amerika wordt volgend jaar naar verwachting 21,1 kilo varkensvlees per hoofd van de bevolking geconsumeerd. Dat is 2,9 procent meer dan dit jaar, maar nog wel 0,5 procent minder dan in 2013.

Eén reactie

  • w v gemert

    Niets zeggend verhaal, de daling is o,4 procent terwijl de gemiddelde foutmarge de afgelopen jaren veel hoger lag. Met andere woorden het kan vriezen of dooien.

Of registreer je om te kunnen reageren.