Varkenshouderij

Nieuws

VS exporteert iets minder varkensvlees

Washington - Varkensvleesbedrijven in de Verenigde Staten exporteerden in september ruim 162.000 ton. Dat is 2,7 procent minder dan in dezelfde maand van 2013. Toen ging bijna 167.000 ton Amerikaans varkensvlees naar de wereldmarkt.

Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA. Bedrijven in de VS voerden tot en met september 1,64 miljoen ton uit. Dat is 4,6 procent meer dan in de eerste negen maanden van vorig jaar. Naar Rusland gaat sinds begin augustus niet of nauwelijks meer varkensvlees uit de VS door de Russische boycot als gevolg van de bemoeienis van de VS met het Oekraïne-conflict. Mexico en Japan bestelden de eerste negen maanden allebei 13 procent meer varkensvlees in de VS dan in dezelfde periode vorig jaar. Zij kochten respectievelijk 504.000 en 359.000 ton. Naar China en Hongkong ging daarentegen 17 procent minder met 260.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.