Rundveehouderij

Nieuws 11 reacties

CBS: meer melkveehouders miljonair

In 2017 waren er meer huishoudens met een melkveebedrijf aangemerkt als miljonair dan in 2016.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Op 1 januari 2016 waren er 6.300 miljonairs met een melkveebedrijf, een jaar later waren dat er 7.200. In totaal telde Nederland ruim 115.000 miljonairs. Dit aantal is ook gestegen.

De landbouw is één van de vijf voornaamste bedrijfstakken van werkzame miljonairs, naast onder andere financiële dienstverlening en handel. 21% van de miljonairs is werkzaam in de landbouw, aldus CBS. Ongeveer de helft hiervan heeft een melkveebedrijf en een vijfde heeft een bedrijf in eenjarige gewassen.

Van de werkzame miljonairs hebben miljonairs in de agrarische sector het laagste besteedbare huishoudensinkomen. Zij hebben een besteedbaar inkomen van gemiddeld € 90.000. Het gemiddelde inkomen van werkzame miljonairs is € 122.000.

60% van alle miljonairs had een vermogen tussen de € 1 en € 2 miljoen. Het gemiddelde vermogen van miljonairs bedraagt iets meer dan € 3 miljoen.

Het vermogen berekent het statistiekbureau door het saldo te berekenen van de bezittingen en schulden, exclusief de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld.

Laatste reacties

 • deB.

  Dit jaar is een grote framse sessie...! Ene kant vol van negativiteit! Andere kant deze domme cq stomme berichten! En daar doet dit blad aan mee.

  Dit gaat weer een eigen leven leiden bij de linkse stedelingen! Met het doel om het nog verder kapot te maken

 • qwertyuiop

  met dit soort onzin te publiceren is mij het lidmaatschap voor dit blad niet waard.
  appels met peren vergelijken lijkt het wel.(hypotheek wordt niet meegenomen)
  veel boeren staat het water tot aan de lippen en is deze onzin ongepast.

 • tinusje

  Idd hebbe ze niks beters te schrieve

 • bankivahoen

  Waarom stoppen er dan 5 tot 6 per dag? Dit bericht is nivo zout in de wonden strooien.

 • deB.


  Daar zijn ze goed in de laatste tijd.... mij is op deze manier dat veel te dure abbo, het niet meer waard.

 • koestal

  Je kunt aan een mooie boerderij niet zien ,hoeveel hypotheek er op zit,schijn bedriegt vaak.

 • Gauw stoppen zou ik zeggen. Aan de sector zelf is weinig eer meer te behalen

 • RIEN65

  Jaren geleden op tv. Een veehouder klagen dat de melkprijs slecht is dat er geld bij moet.
  Wat zien we op tv een vrijstaand huis, grote tuin, een dieren rennetje, grote keuken, grote auto op de inrit.
  De meeste boeren zijn rijker als ze willen toegeven.

 • pinkeltje

  Mits je wat grond in eigendom hebt en dat nog niet helemaal hebt verhypotheekt dan ben je uitgaande van de prijzen die de laatste tijd zijn betaald op papier al snel miljonair. Bieden vanaf 130.000 per hectare in een aantal delen van ons land. Dan ben je met 8 hectare grond al welkom in de club. Voor mensen in de sector is het helemaal niet zo verkeerd om te weten wat de boze buitenwereld over de sector te horen krijgt. Dan weet je in ieder geval hoe het komt dat de boze buitenwereld af en toe ook zo zijn ideeën heeft over de sector. En tegenover een bijstandsmoeder ben je al gauw een persoon in goeden doen. En naast veel geploeter en met moeite de eindjes aan elkaar knopen (van de meerderheid) is er ook een categorie boeren die best wel een paar centen over houdt wanneer die bereid is het bedrijf aan de hoogst biedende van de hand te doen.... Maar zolang je boert heb je er niet zoveel aan. Dan verkoop je toch de boel, hoor ik de bijstandsmoeder al zeggen?

 • Leeuwma

  ik ben hier op deze boerderij de 6 de generatie niemand voor mij heeft ooit geld gezien van de waarde van de grond, ik ook niet want mijn zoon neemt het over.
  dus ik ben hoogstens rentmeester geweest maar zeker geen miljonair. dus ophouden met deze onzin, boeren is 60 uur in de week werken voor een middeninkomen, ik klaag niet maar een beetje respect is op zijn plaats.

 • Tuig

  Leeuwma, ik denk dat je volgens je boekhouder wel miljonair bent. Is toch ook niks mis mee? Ooit komt er een volgende generatie die de toko niet over neemt. Die kan lekker cashen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.