Rundveehouderij

Nieuws 10 reacties

A-ware verhoogt melkprijs maart als eerste

Zuivelbedrijf Royal A-ware verhoogt voorlopig als enige de melkprijs voor maart met 50 cent per 100 kilo. DOC Kaas en moederbedrijf DMK houden de melkprijs gelijk.

Eerder maakten Arla Foods en FrieslandCampina ook bekend dat ze hun melkprijzen voor maart gelijk houden. CEO Hein Schumacher van FrieslandCampina zei vorige week bij de presentatie van de jaarcijfers wel te verwachten dat de garantieprijs de komende maanden omhoog zal gaan. Bij A-ware komt het optimisme over de markt nu al tot uiting.

Per 1 maart VLOG-toeslag

De kale melkprijs bij A-ware gaat naar € 33,30 per 100 kilo, terwijl de maximale melkprijs naar € 38,05 per 100 kilo gaat (inclusief € 3,00 AH-bonus). Bij DOC Kaas staat de kale melkprijs op € 32,26 per 100 kilo. De maximale melkprijs gaat met € 1 per 100 kilo omhoog naar € 35,51, doordat per 1 maart bovenop € 2,25 toeslag voor weidegang en duurzaamheid ook nog een VLOG-toeslag ingaat. Bij DMK in Duitsland blijft de kale melkprijs staan op € 31,50 per 100 kilo. Dat is inclusief 0,65 cent Milkmaster-bonus en 0,35 cent logistiektoeslag. Genoemde prijs is bij Duitse standaardgehalten.

FrieslandCampina en Arla

Bij FrieslandCampina bedraagt de kale melkprijs € 36,31 per 100 kilo, terwijl de maximale melkprijs € 38,36 per 100 kilo bedraagt. Dat is inclusief € 1,15 weidetoeslag en € 1,00 Planet-proeftoeslag. Bij Arla bedraagt de kale melkprijs € 33,76, terwijl daar nog tot € 2,35 aan bonussen kan worden bijgeplust.

Voor alle melkprijzen wordt uitgegaan van een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk en een aftrek van 5 cent per 100 kilo voor ZuivelNL. Ook zijn de prijzen exclusief btw.

Laatste reacties

 • kleine boer

  O ik dacht volgens de wijsheden hier aware al wat mogelijk was in eige zak hieldt ...

 • jaap69

  ach met korstje uitdelen hou je een hoop tevreden terwijl jezelf de dikke boterham eet (zonder dat taaie droge korstje)

 • puddingbroodje

  bij rfc komt er dit jaar vast nog een centje prestatietoeslag bij!

 • koestal

  zo maak je de nieuwe leveranciers blij

 • Gerrit Lammertink

  Zie nog steeds geen voordelen om over te stappen naar A-Ware .

 • Firma Vellenga

  Het moet ook niet een voordeel zijn denk ik, het moet vanuit je gevoel komen. En anders er niet aan beginnen dan ga je je ergeren als het voordeelgevoel niet komt. Het is tot nu toe nog steeds zo dat FC goed uitbetaald.

 • Gerd

  DMK Prijs 31,50. plus Vett u. Eiwitkorrektur 0,48 x 4,203 Cent plus 0,9Cent VLOG plus quantum 0,25= 34,75

 • JohannesJPKrol

  Aware betaalt gewoon goed en daarnaast komen ze veel meer voor onze belangen op dan alle anderen

 • AukeV75

  Aware betaalt gewoon goed en daarnaast komen ze veel meer voor onze belangen op dan alle anderen

 • brutus71

  @Vellenga, klopt RFC betaalt nog steeds goed uit, maar als er zoveel fouten gemaakt worden, dalende winstcijfers, dalende rating, is het de vraag hoelang gaat dit goed.
  En eu waar is @Bennie eigenlijk, hij is wel erg stil de laatste dagen, hopenlijk komt hij nog weer met een reactie, maar ja het is de laatste dagen wel erg moeilijk om positief te zijn.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.