Rundveehouderij

Nieuws 9 reacties

FrieslandCampina zoekt meer leveranciers VLOG-melk

FrieslandCampina zoekt in de omgeving van de kaasmakerijen in Born en Workum naar extra leden die willen overschakelen naar de productie van VLOG-melk.

Meer van deze melk is nodig om te kunnen voldoen aan de groeiende Duitse vraag naar Nederlandse kaas die is geproduceerd volgens de VLOG-criteria, meldt het bedrijf.

Extra vergoeding

Voor VLOG melk is het nodig dat koeien die een gentechvrij rantsoen krijgen en dat ze worden geweid. Vorig jaar april startte FrieslandCampina voor het eerst een pilot voor de productie van VLOG-melk rondom de vestigingen in Born en Workum. Toen stapten 183 leden in. Ze kregen daarvoor een extra vergoeding bovenop de gewone melkprijs van € 1,00 per 100 kilo. Nu zijn dus meer leden nodig die deze melk kunnen leveren.

Positie op Duitse markt

Fridjov Broersen, Managing Director Cheese Retail Europe: “Door snel in te spelen op de vraag naar kaas gemaakt volgens de VLOG-standaard heeft FrieslandCampina zijn positie op de Duitse markt verstevigd. Omdat de vraag van Duitse klanten naar deze kaas groeit, hebben we meer ledenmelk nodig die voldoet aan de specifieke eisen die aan de productie van deze melk worden gesteld.”

Momenteel zijn er 2 fabrieken van FrieslandCampina die kaas maken die voldoet aan de VLOG-criteria. Het betreft de bedrijven in Workum en Steenderen.

Laatste reacties

 • 8911077012

  op de bij een komst van fc werdt gezegt dat ze een wacht lijst hadden om in te stappen ????????????

 • frl

  Ik deed al mee, maar mocht niet meer ivm grupstal voelt vreemd zomers koeien dag en nacht buiten.

 • gjh

  Zolang de vlog melk niet beter betaald word zullen ze blijven zoeken want voor deze meer prijs is het een lachertje.

 • Tuig

  Wij als pluimveehouders hebben al wat langer vlog.
  Geringe meerprijs,zonder vlog raak je de eieren nauwelijks kwijt.

 • djschoonman1

  Woon je 5 km van Steenderen,waar vlog kaas wordt gemaakt. Kun je toch geen vlogmelk leveren, omdat op termijn de productie naar Born gaat. Lekker duurzaam om die melk van Limburg naar Steenderen te slepen, terwijl om de hoek die vlogmelk geproduceerd wordt. Dit valt niet uit te leggen.

 • cor vroege

  Wat is nou 1cent per liter extra ,als consument niet meer wil betalen stop er dan maar mee ,je heb het vroeger gezien met die omega 3 melk,je hoort er nooit meer van ,boeren hebben toen wel geinvesteerd ,en werd toenstopgezet,consument zal dit toch moeten ophoesten

 • van der berg

  hetzelfde grapje zeker als met weidemelk,eerst 1 cent per liter beloven en dan blijkt dat je 0,5 cent terugbetaald. dan beur ik maar 0,5 cent en geen 1

 • mtseshuis

  Haha, stakkers, wel 1 cent extra! Begin eens met 3 of 5 cent als je zo serieus bent, stelletje knijpkonten, te triest voor woorden... Bied voor de weidemelk ook maar 2,5 cent tot 5 cent extra, afhankelijk van de lengte van het seizoen en weideuren per dag, dan kom je om in de weidemelk...
  Het is gewoon zielig! En dan ook nog weer een Toplijn opzetten, wat gaan ze daar voor betalen? 1,5 cent extra? 2? Of heel misschien wel 3 cent extra met een waslijst aan onzinnige extra eisen, waar een boer weer een halve dagtaak in de week aan heeft om de administratie van bij te houden.... faal

 • veldzicht

  Helemaal met je eens @mtseshuis,Voor die ene rot cent doe ik ook helemaal niks.Voor je weet het leggen ze je nog een hoop voorwaarden op en jij loopt weerte werken voor Jan met de korte achternaam.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.