Rundveehouderij

Nieuws

Alleen nog gentechvrije melk bij Lidl Duitsland

De Duitse discounter Lidl biedt onder het eigen merk Milbona alleen nog gentechvrije dagverse melk aan.

Hiermee volgt Lidl andere grote zuivelmerken en supermarktketens. Lidl verklaart dat zij een duidelijk signaal tegen het gebruik van genetisch gemodificeerde diervoeders in de zuivelketen wil afgeven. De supermarktketen betaalt een overeengekomen toeslag voor de melkveehouders. Deze hogere prijs wordt echter niet doorberekend aan de consument.

Toeslag voor aanvullende eisen gentechvrij voer

Lidl betaalt via het regionale private label 'Ein gutes stuck Bayern' ruim €12 miljoen aan de deelnemende veehouders. Deze veehouders ontvangen voor de aanvullende eisen over gentechvrij voer ongeveer 5 cent per kilo melk.

In tussentijd werkt Lidl in heel Duitsland aan de ontwikkeling van een weidemelkprogramma, dit project geldt niet voor Beieren. Ook voor weidemelk zullen veehouders een toeslag ontvangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.