Rundveehouderij

Nieuws laatste update:25 apr 2016

60 melkveehouders in omschakeling

In het eerste kwartaal van 2016 hebben zich 60 melkveehouders geregistreerd bij Skal Biolcontrole voor omschakeling naar een biologische bedrijfsvoering.

Dat blijkt uit cijfers van de toezichthouder op de biologische landbouw. Het is duidelijk dat steeds meer melkveehouders interesse tonen in een biologische bedrijfsvoering. Over geheel 2015 zijn 49 melkveehouders gestart met het omschakelproces naar een biologische melkveehouderij.

Omschakelperiode

De omschakelperiode voor grasland neemt 2 jaar in beslag. Wanneer de melkveehouder kan voldoen aan de biologische regelgeving voor de runderen, dan kan hij het vee gaan omschakelen. De omschakelperiode voor vee is een half jaar. De melkveehouders worden door Skal gecertificeerd na de omschakelperiode van het vee. Na certificatie mogen ze hun melk als biologisch gaan verkopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.