Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Ministerie: geen extra veemutaties rond peildatum fosfaatrechten

Uit analyses van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijkt op en rond 2 juli 2015 geen sprake van een bovengemiddeld aantal veemutaties.

Dat schrijft staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken, in reactie op vragen van de ChristenUnie over de invoering van fosfaatrechten voor de melkveehouderij. Er gaan geruchten dat er rond de peildatum van 2 juli 2015 opvallende veemutaties waren, wat zou duiden op anticiperend gedrag op het toekennen van fosfaatrechten.

Extra controle van RVO.nl

Eerder deze week liet het ministerie weten dat melkveehouders die vlak voor 2 juli 2015 hun veestapel hebben uitgebreid, extra controle kunnen verwachten van RVO.nl.

De extra controle is vooral gericht op melkveehouders die kort na 2 juli 2015 hebben gemeld dat zij hun veestapel vlak voor 2 juli 2015 hebben uitgebreid. Het ministerie reageert hiermee op geruchten dat groepen melkveehouders extra vee aankochten dan wel importeerden, in de aanloop naar de peildatum.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Loos alarm dus.

 • mtseshuis

  Dat was de makkelijkste oplossing... Maar ze zijn er bij bosjes....

 • Vhouder

  hoezo je bent toch geen crimineel als je op 1 juli koeien hebt aangevoerd net zo min als dat je een sukkel bent als je ze op 3 juli hebt aangevoerd het een heet geluk het andere pech

 • PIETER123

  Klink als van Dam volgens de letter van de wet handelt terwijl al eerder partijen pleiten en ook de NMV voor een stand stil.Dan waren er veel buitenlandse koeien niet over de grens gekomen.En was er zuiver volgens geest van de wet gehandeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.