Rundveehouderij

Nieuws 1797 x bekeken

Jacob Werler roodbontfokker van het jaar

Platform Roodbont heeft tijdens zijn jaarlijkse bijeenkomst in Laren (Gld.) Jacob en Anita Werler uit Vaassen uitgeroepen tot roodbontfokker van het jaar. Werler werd vorige maand tijdens de HHH-show in Zwolle ook al uitgeroepen tot fokker van het jaar. Werler is de eerste veehouder die in korte tijd deze twee titels toebedeeld krijgt.

Werler heeft na de ruiming van zijn bedrijf als gevolg van de MKZ-crisis succesvol een nieuwe veestapel opgebouwd. Aan de basis staat Julia 381. Deze koe fokt zeer goede koeien, maar ook goede stieren. Met Stadel-dochter Julia 382 zijn regionale, maar ook landelijke keuringssuccessen behaald op de NRM en de HHH-show. In 2009 is Julia 382 met 92 punten excellent ingeschreven en uit de koe zijn meerdere stieren internationaal ingezet.

Dochtergetest

In 2015 braken drie dochtergeteste zonen door. Red Cliff liet tijdens de open dag van KI Kampen een mooie groep zien en in Nederland staat Lowlands Bolero al geruime tijd aan de kop van de dochtergeteste stieren. Topper Julandy is de op één na hoogste dochtergeteste stier in Duitsland. Tijdens de HHH-show werd een prachtige dochtergroep van deze stier aan het publiek getoond.

Of registreer je om te kunnen reageren.