Rundveehouderij

Nieuws 4257 x bekeken 6 reacties

Rusland wil interventiefonds voor zuivel

Moskou - De Russische overheid wil een interventiefonds oprichten voor de zuivel. Dit heeft vice-premier Arkadi Dvorkovitsk gezegd.

Het doel ervan is, volgens hem, om mogelijk later dit jaar maatregelen te kunnen nemen om de melkveehouderij te steunen. Nu zijn de melkprijzen nog steeds goed, maar de melkproductie in Rusland steeg dit jaar tot nog toe met 2,2 procent. Er wordt 187 miljoen kilo melk verwacht. Gezien de importstop voor veel buitenlandse zuivel lijkt deze hoeveelheid niet overweldigend groot voor de consument. Er lijkt daardoor immers ruimte voor meer afzet van eigen product.

Vanwaar de vrees voor een interventiescenario komt, is dan ook onduidelijk. Sommige Russische bronnen denken dat een dalende koopkracht opkoop van melkpoeder nodig kan maken.

Laatste reacties

 • lepercheron 46

  Rusland wil geen zuivel importeren maar wil wel goede exportvaarsen, als het aan mij ligt ; geen zuivel , dan ook geen vaarsen.

 • Jaap39

  Inderdaad, en dan een strenge winter en daar gaan de vaarzen.

  Straks gaan we door de Mest wetgeving nog vee importeren ipv opfokken.

 • Jan Mark

  Over 3 jaar fokt er überhaupt geen melkveebedrijf in Nederland nog jongvee op. Dat gaat ten koste van (dure) fosfaatrechten. Maar dan komt het jongvee voor Rusland wel van elders. Zolang iemand er nog van vaarsjes af moet, wordt het vee nog wel afgenomen. Geld blijft (helaas) voor principes gaan.
  En ach, een beetje ontwikkelingswerk is ook nooit verkeerd toch? alles (dus ook handel) is eindig.

 • koeboertje

  Het is gewoon fout als je vaarzen gaat opfokken en exporteren voor diegene die ook de melkprodukten van ons kopen.
  Je eigen markt verstoren , ik ken geen enkele andere sector die zo dom doet.
  Er zijn bedrijven die liever hun overtollige machines , c.q. productiemiddellen vernietigen dan dat ze het op de markt brengen uit angst dat de concurrent er mee aan het werk gaat

 • info48

  Koeboertje; Briljante analyse! dat daar nog niemand eerder op gekomen is......of is het een oud (koloniaal) principe??

 • koeboertje

  Alle overtollige nukas naar de mesterij ook al brengen ze bijna niets op , ze drinken wel weer melk en komt het de nederlandse melkveehouder ten goede

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.