Rundveehouderij

Nieuws 7 reacties

Lood gevonden in Chinese zonnebloemkoek

Brussel - Een Duits veevoerbedrijf heeft hoge concentraties lood gevonden in biologische zonnebloemkoek afkomstig uit China. Dit wordt gemeld in het Europese systeem Rapid Alert.

De zonnebloemkoek is via Nederland in Duitsland gekomen. Vanuit Nederland is nog geen melding gedaan, maar volgens het Europese alert is ook Nederland betrokken. De verdere tracering is nog gaande. In de eerste monsters werd een concentratie van 16,4 microgram per kilo gemeten.

Vorig jaar vervuilde zonnebloemkoek uit Oekraïne

Eind vorig jaar werd met fungiciden en insecticiden vervuilde biologische zonnenbloemkoek uit Oekraïne aangetroffen. Ook toen kwam de eerste melding uit Duitsland, terwijl de Nederlandse importeur en controleorganisatie Skal de aanwezigheid hier over het hoofd hadden gezien.

Laatste reacties

 • .....

  Dus Skal heeft het over het hoofd gezien, hoeveel biologische dieren in Nederland hebben die voer binnengekregen?

  Waarom hoor je de politiek correcte media hier niet over?

  Biologisch toch niet zo logisch??

 • agratax2

  Hoe komt dit lood in de zonnebloemkoek? Is het bewust in de koek gestopt (weg is weg) of komt het via vervuild land / water in de zonnebloemen? In dat geval zal ook de olie vervuild zijn met lood. Wat kunnen we nog verwachten in de toekomst?

 • schoenmakers1

  mogelijk is het lood gebruikt als bestrijdingsmiddel, net zoals koper in aardappels in de gangbare teelt al lang verboden is, en wel nog een hele tijd was toegestaan in het biologische, maarja, als het de naam biologische heeft is het altijd goed, wat voor een rommel het ook is

 • farmerbn

  Nederland kan beter een provincie worden van Duitsland.

 • flyinghollander

  Heb niet veel biologische gezien in china.

 • farmerbn

  Moest verboden worden om die producten als biologisch in Europa te verkopen. Gezien de afstand die het afgelegd heeft om hier te komen is het voor mij geen bio meer.

 • Jaap39

  Bio geneuzel

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.