Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Duitse minister wil discussie over melkproductie

Berlijn - De Duitse landbouwminister Christian Schmidt wil een discussie over de mogelijkheden ten aanzien van een beheersing van de melkproductie in tijden met een overschot en lage melkprijzen zoals nu.

Dat heeft hij laten weten na een ontmoeting met de landbouwministers van de deelstaten. Op een enkeling na zijn al deze bewindslieden daar voor.

Geen quotering

Schmidt sluit wel een terugkeer naar de quotering uit, maar er zijn andere opties en 'denkverboden' zijn er niet bij de beoogde discussie. Onder meer kan worden gedacht aan een beperking van de productie in ruil voor een financiële compensatie, aldus Schmidt.

Laatste reacties

  • agriholland

    Het gaat de goede kant op. Alle voorraden die nu in de pakhuizen zitten gaan niet zorgen voor balans tussen aanbod en vraag. Er is een andere marktregulering nodig voor bederfelijke producten zodat er op een natuurlijke manier een betere prijs voor boeren ontstaat.

  • alco1

    Werkbare voorstellen gaat het om. Dat gepraat voor de bühne kun je net zo goed achterwege laten.

  • landboer

    Die komen er misschien aan alco!

Of registreer je om te kunnen reageren.