Rundveehouderij

Nieuws 1644 x bekeken 1 reactie

DMK schrapt 325 arbeidsplaatsen in consumptieijsbedrijf

Bremen - Zuivelconcern DMK schrapt twee consumptieijsfabrieken met 325 arbeidsplaatsen. Volgens de Duitse zuivelaar zijn de fabrieken in Recke en Neurenberg verouderd en kan de productie worden geconcentreerd in de standplaatsen Waldfeucht-Haaren, Everswinkel en Prenzlau. Daar zal tevens voor een tweecijferig miljoenenbedrag worden geïnvesteerd in renovatie en modernisering.

Het Duitse concern zegt volledig te zullen blijven inzetten op het consumptieijssegment, en wel met het oog op de diversificatie van de productie. Directievoorzitter Josef Schwaiger: "Het Rusland-embargo heeft laten zien, hoe belangrijk een breed portfolio is." De standplaats Recke sluit eind dit jaar, in Neurenberg wordt nog doorgewerkt tot eind 2017.

Eén reactie

  • koestal

    eerst saneren en dan optimaliseren

Of registreer je om te kunnen reageren.