Rundveehouderij

Nieuws 1093 x bekeken

Arla sluit joint venture met Egyptes grootste zuivelonderneming

Aarhus – Arla Foods en het Egyptische Juhayna hebben een joint venture gesloten voor de verkoop van zuivelproducten in Egypte.

Juhayna is in Egypte sterk in de productie en verkoop van houdbare melk, yoghurt en vruchtsappen. De grootste zuivelonderneming in Egypte is echter niet sterk in boter, kaas en room. Arla heeft zich in het Midden-Oosten en Afrika juist op de verkoop van deze producten toegelegd. Door samen te werken kan Arla gebruik maken van het distributienetwerk van Juhayna en kunnen beide partijen samen een breder productenpakket aanbieden aan hun klanten.

Arla krijgt 49 procent van de aandelen in de joint venture, de rest is voor Juhayna. Wel is de dagelijkse leiding in handen van  Arla-management. De bedoeling is ook om lokaal een productiefaciliteit op te richten.

De samenwerking past goed in Arla's strategie van samenwerking. "We hebben onze hele business in het Midden-Oosten opgebouwd door samen te werken met lokale partners", zegt Arla-directeur Rasmus Malmbak Kjeldsen. De bedoeling is volgens hem om deze strategie ook in meerdere Afrikaanse markten toe te passen.

Egypte telt bijna 90 miljoen inwoners. De economie groeit en ook het besteedbaar inkomen van consumenten neemt toe. De nieuwe joint venture krijgt de naam ArJu Food Industries en start in oktober 2015 met de verkoop van zuivel. Arla verwacht dat haar omzet in Egypte in 2020 tot boven de 90 miljoen euro is gestegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.