Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Arla breidt productie fiks uit in Eifel

Pronsfeld - Zuivelconcern Arla heeft bij de Duitse vestiging Pronsfeld in de Eifel na drie jaar planning en bouwen een nieuwe boterfabriek en condenstoren in bedrijf genomen.

De nieuwe productiefaciliteiten met een verwerkingscapaciteit van 450 miljoen kilo melk per jaar vergden een investering van €110 miljoen. Het concern mikt met de condensproductie ook op levering aan de groeimarkten in Azië en Afrika. De boter is primair voor de Duitse markt en de markten in Midden-Europa. zo maakte directeur Tim Ørting Jørgensen van het bedrijfsonderdeel Consumer Central Europe (CCE) duidelijk bij de officiële openingsplechtigheid. Die werd onder meer  bijgewoond door Rijnland-Palts' minister-president Malu Dreyer. De fabriek in Pronsfeld draait sinds najaar 2012 onder de vlag van Arla. Voordien was Pronsfeld onder beheer van de coöperatie Milch-Union Hocheifel.

Laatste reacties

  • wateenonzin

    Hier komt de houdbare melk, boter, .......... van de Aldi vandaan.

  • wateenonzin

    Hier komt de houdbare melk, boter, .......... van de Aldi vandaan.

  • wateenonzin

    Aldi moet Lidl zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.