Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Steun voor kaasopslag per direct gestopt

Brussel - De steunmaatregel voor de opslag van kaas is met onmiddellijke ingang stopgezet.

De Europese Commissie heeft dat besloten omdat er overmatig gebruik van gemaakt wordt door kaasproducenten uit landen die nauwelijks kaas naar Ruisland uitvoeren. De Europese Commissie denkt dat de regeling te duur wordt.

De maatregel voor de tijdelijke opslag van kaas was getroffen voor met name de Baltische staten en Finland, die bijna uitsluitend naar Rusland kaas uitvoeren en voor  Duitsland, Nederland en Polen, die aanzienlijke hoeveelheden kaas aan Rusland leveren.  Howel er ook andere kazen naar Rusland werden uitgevoerd voor de instelling van de Russische boycot, gaat het daarbij om een minimaal deel van het gehele assortiment dat naar Rusland gaat.

Laatste reacties

  • groot boerdam

    En zo hoort het, de andere sectoren krijgen ook niets!

  • Schraar

    Zielige reactie!

  • koestal

    veel beloven ,weinig geven ,enz

Of registreer je om te kunnen reageren.