Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Masterrind stieren hebben nu eigen verkoopkanaal

Boornbergum - Masterrind, de grootste Holstein Ki vereniging voor zwart en roodbont in Duitsland laat de verkoop en promotie van haar stieren verzorgen via Masterrind Holland.

Daarmee krijgen de zwart- en roodbonte Holstein genomische stieren en fokstieren van de Duitse organisatie één eigen verkoopkanaal in Nederland, waar tot op heden nog twee importeur betrokken waren bij de verkoop van de stieren van ki's die gezamenlijk nu Masterrind vormen.

Masterrind is een grote ki-organisatie in Duitsland met 1,6 miljoen eerste inseminaties per jaar. Het bedrijf is ontstaan uit de fusie van de ki's Nordrind en SRV. WWS is al zo'n vijf jaar de importeur van Masterrind. Sinds een jaar is er een fusie gaande met ki Weser-Ems. De stieren deze laatste organisatie werden geïmporteerd en vermarkt door GGI. Sinds het begin van de fusieplannen is al de afspraak gemaakt om het pakket stieren bij GGI langzaam af te bouwen. Nu Masterrind zelf via een de nieuwe organisatie en importeur de stieren in Nederland gaat vermarkten, raakt WWS de stieren van het 'oude' Masterrind kwijt en raakt GGI de stieren van Weser-Ems kwijt. Overigens meldt GGI dat zij nog wel de rietjes sperma ontvangen die al verkocht zijn aan de klanten. Op deze manier kan GGI gemaakte afspraken nakomen en worden bestelde rietjes gewoon via GGI afgeleverd.

Masterrind Holland heeft onder meer stieren als Jotan, Mavid, Picanto, Genestar, One Red en Amor Red in het pakket. Het volledige pakket is te vinden op www.masterrind.nl. De verkoop en promotie wordt verzorgd door Sietze Akkerman, die voorheen bij WWS werkzaam was.

Laatste reacties

  • NoordHollander

    masterrind had verstandiger een kleine ki in nederland of ggi kunnen inlijven nu komt er weer meer verdeeldheid en duitsland is te dichtbij voor exclusieve importzaken dat is altijd al zo geweest.................

  • koestal

    Wat hebben de Nederlandse veehouders nu een keuze,er gaat blijkbaar veel geld om bij al die KI organisaties !

Of registreer je om te kunnen reageren.