Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Huishan: investeren in uitbreiding activiteiten China

Shenyang - Het Chinese Huishan Dairy wil komende vier jaar meer dan €300 miljoen investeren in uitbreiding van haar zuivelactiviteiten in Oost-China.

Daartoe heeft de zuivelonderneming een intentieovereenkomst getekend met de autoriteiten in de regio Sheyang. Dat laat het beursgenoteerde bedrijf weten. Huishan voert momenteel ook gesprekken met FrieslandCampina over een joint venture voor kindervoeding.

Huishan, gevestigd in de noordoostelijke provincie Liaoning, is het meest verticaal geïntegreerde zuivelbedrijf in China. Het is actief vanaf de teelt van luzerne en voersupplementen tot aan de verkoop van zuivelproducten onder het merk Huishan. Deze strategie wil de onderneming ook in Oost-China toepassen.

Investeringsfonds en aandeelhouder Nantong Zongyi Investment neemt een aandeel van 35 procent in een op te richten joint venture om het aankondigde project van de grond te tillen. Huishan noemt de stap een mijlpaal in de ontwikkeling van de onderneming. Met deze stap kan Huishan toegang krijgen tot belangrijk nieuwe markten zoals Shanghai en provincies als Jiangsu, Zhejiang en Anhui. Met name voor de afzet van houdbare melk ziet het bedrijf kansen. Bijvoorbeeld in Shanghai bestaat de helft van de in supermarkten gerealiseerde omzet met vloeibare zuivel uit de verkoop van houdbare melk. Toegang tot de markt in Oost-China is goed voor zo'n 226 miljoen potentieel nieuwe klanten.

Afgelopen boekjaar (dat eindigde op 31 maar 2014) realiseerde Huishan een winst van €150 miljoen bij een omzet van ruim €422 miljoen. Het grootste deel van de omzet, € 274 miljoen, werd gerealiseerd met productie van melkdranken.

Eén reactie

  • mts.kleingebbink1

    226 miljoen consumenten keer een halve liter melk per dag
    Dat ruimt lekker op.
    Dat zijn betere markten als het onbetrouwbare rusland

Of registreer je om te kunnen reageren.