Rundveehouderij

Nieuws 1019 x bekeken

SKV scherpt maatregelen aan

Zeist - In verband met het voorkomen van BVD-type 2 in Duitsland en klassieke en Afrikaanse varkenspest in Letland heeft de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV) de maatregelen verder aangescherpt.

Uit Duitsland worden de kalveren uit risicogebieden in het vervolg gecontroleerd en gekanaliseerd. Deze kalveren mogen alleen worden opgezet indien wordt voldaan aan verschillende voorwaarden. Zo wil de SKV het risico op verspreiding van het BVD-virus inperken. De kalveren uit de besmette gebieden in Letland worden niet opgezet. Voor de import betekent dit dat het opzetten van kalveren uit het risicogebied verboden is. De import van kalveren uit de overige gebieden gaat gepaard met aanvullende eisen.

Of registreer je om te kunnen reageren.