Rundveehouderij

Nieuws 953 x bekeken 2 reacties

CRV verkoopt 50 procent aandeel in ST Brazil

Arnhem - CRV heeft haar 50 procent aandeel in de joint venture ST Brazil verkocht aan Sexing Technologies, die daarmee nu 100 procent van de aandelen in handen heeft.

CRV levert een ruim aanbod van gesekst sperma aan de Braziliaanse markt, van een breed scala aan stieren. Dit aanbod omvat zowel sperma van lokaal gefokte stieren als van Europese en Amerikaanse stieren.

Terwijl ST Brazil de focus legt op de productie van gesekst sperma van lokale stieren in Brazilië, verwacht CRV dat de komende jaren juist de vraag naar gesekst sperma van Europese en Amerikaanse stieren zal toenemen. Op basis van deze verwachting heeft CRV ervoor gekozen om haar aandelen in ST Brazil te verkopen aan Sexing Technologies.

Directievoorzitter Roald van Noort van CRV: "We hebben altijd naar tevredenheid deelgenomen in de joint venture met Sexing Technologies, maar we willen nu meer focussen op het ontwikkelen van fokkerij- (genomics) en managementoplossingen in de Braziliaanse markt."

Laatste reacties

  • joannes

    Lijkt dit niet een beetje op........... VION! Een positief argument om een investering van destijds af te bouwen! Met een beetje geluk blijkt uit de jaarcijfers niets!

  • yupo

    laat ze het eerst in nederland maar eens goed doen en ga dan naar die landen het is in het begin allemaal lof en mooi en naderhand valt het gewoon tegen

Of registreer je om te kunnen reageren.