Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

3100 Duitse melkveehouders gestopt

Wiesbaden - Het aantal melkveebedrijven in Duitsland is het afgelopen jaar met 4 procent teruggelopen.

In het tweede halfjaar vertraagde de terugloop zich echter enigszins. Dat meldt het Statistische Bundesamt. Per 1 november dit jaar tellen de statistici 76.500 bedrijven met melkvee, 3.100 minder dan een jaar eerder. Ten opzichte van de voorlaatste inventarisatie in mei noteert het bureau echter een daling met slechts 1,5 procent.

De melkveestapel slonk in verband met de overschrijding van het melkquotum sinds mei ook licht, namelijk  met 0,4 procent naar 4,296 miljoen koeien. Over geheel 2014 groeide de melkveestapel daarentegen met 0,7 procent.

Laatste reacties

  • koestal

    en de anderen melken maar weer door !

  • Zuperboer

    @koestal: Wat zouden die anderen dan moeten doen? Alle koeien droogzetten of zo!

  • hooghoes

    Elkaar wat gunnen

Of registreer je om te kunnen reageren.