Rundveehouderij

Nieuws 2187 x bekeken

Schmallenbergvirus steekt kop weer op in Duitsland

Koblenz - Het Landesuntersuchungsamt (LUA) van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts heeft voor het eerst in twee jaar weer het Schmallenbergvirus aangetroffen bij een kalf en een aantal schapen. Het virus is dus nog actief en kan volgens het LUA komend voorjaar voor problemen gaan zorgen wanneer kalveren en lammeren worden geboren.

Omdat runderen geen ernstige ziekteverschijnselen vertonen, waarschuwt het LUA veehouders op te letten als hun koeien kort koorts en diarree hebben en een plotselinge val in de melkproductie hebben. Deze symptomen duren vrij kort, maar een besmetting zorgt ervoor dat kalveren dood of niet levensvatbaar geboren worden. Het virus verspreidt zich via knutten, die nog steeds rondvliegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.