Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Duitse supers verlagen kaasprijzen

Essen/Mülheim - De Duitse supermarkten hebben de kaasprijzen verlaagd. Aldi zette afgelopen zaterdag de toon en de concurrentie volgde begin deze week. Waarnemers in Duitsland melden variërende prijsverlagingen tot 13 procent bij Edeka, Rewe, Lidl en Penny.

Lagere prijzen zijn er ook bij op room gebaseerde producten. De prijsdruk voelen de melkveehouders al langer. Het aanbod is te hard gegroeid en het invoerverbod van Rusland draagt bij aan de slechte stemming aan de producentenkant van de markt, verklaart zuivelfabrikantenorganisatie Milchindustrie-Verband. Eerder verlaagden de Duitse supers de boterprijzen al. Melkveehoudersbond BDM roept tegen de actuele achtergrond de bij de markt betrokken partijen op de neerwaartse prijsspiraal te stoppen.

Laatste reacties

 • Naks

  rare jongens die BDM-ers

 • saturna

  En volgend jaar wordt er europees gezien nog maar een 'klein beetje' meer melk geproduceerd. Hoe komt dit af?

 • Gerd

  Waarom zijn de zeldzame jongens in de BDM ?
  Men moet de waarheid in het gezicht te zien - de eerste bedrijven hebben hun volledige quotum en 8,3 cent super belasting zal niet genoeg zijn . Met dalende melkprijs dan is er niets meer in de portemonnee

 • koestal

  De room is er af

Of registreer je om te kunnen reageren.