Rundveehouderij

Achtergrond 12 reacties

Bovengemiddeld bedrijf te koop in Amerikaanse melkveestaat

In Wisconsin, dé Amerikaanse melkveestaat, staat een bovengemiddeld melkveebedrijf te koop met relatief weinig grond. Vraagprijs is € 1,75 miljoen.

In Spring Valley, in het westen van de Amerikaanse staat Wisconsin, staat een melkveebedrijf te koop voor circa 320 melkkoeien, bijbehorend jongvee en circa 77 hectare grond. Vanwege het ontbreken van een opvolger heeft de eigenaar het bedrijf te koop gezet. De omvang bedraagt ongeveer het dubbele aantal koeien dan het gemiddelde van de staat.

De oorspronkelijke ligboxenstal is in 2014 verlengd en omgebouwd naar een tunnel-geventileerde stal. Het bedrijf is bovengemiddeld qua omvang en heeft uitbreidingsmogelijkheden. - Foto: Foto: Q&Q Business
De oorspronkelijke ligboxenstal is in 2014 verlengd en omgebouwd naar een tunnel-geventileerde stal. Het bedrijf is bovengemiddeld qua omvang en heeft uitbreidingsmogelijkheden. - Foto: Foto: Q&Q Business

Tunnel-geventileerde stal met 6 rijen boxen

De oorspronkelijke ligboxenstal uit 1999 is in 2014 verlengd en omgebouwd naar een tunnel-geventileerde stal. De stal is onder andere voorzien van 6 rijen boxen, zandligboxen en strohokken voor de transitieperiode. De koeien worden gemolken in een 2x8 zij-aan-zij melkstal. Verder staan op het erf een open frontstal met 24 zandligboxen, een kalverstal en machineschuur. De grote karakteristieke houten woning telt 4 slaapkamers en 2 badkamers.

Grond bruikbaar voor akkerbouw

De 77 hectare grond (inclusief bouwblok) is te omschrijven als leemachtig (silt loam). Het zijn 6 aaneengesloten kavels. Bijna alle grond is bruikbaar voor akkerbouw. De grondprijs in de regio bedraagt circa € 11.400 per hectare ($ 5.200 per acre). Het bedrijf is niet zelfvoorzienend en de eigenaar heeft afspraken met akkerbouwbedrijven in de regio.

De circa 320 melkkoeien worden gemolken in een 2x8 zij-aan-zij melkstal. De melkstal is een oude schuur en is niet optimaal qua looplijnen en ventilatie. Er is een 26.500 liter melktank. - Foto: Q&Q Business
De circa 320 melkkoeien worden gemolken in een 2x8 zij-aan-zij melkstal. De melkstal is een oude schuur en is niet optimaal qua looplijnen en ventilatie. Er is een 26.500 liter melktank. - Foto: Q&Q Business

Goede staat gebouwen een pluspunt

Pluspunten van het bedrijf zijn de goede staat van de gebouwen, de goede grond en er is volop mogelijkheid om in de buurt mest af te zetten en voer te kopen. Hoewel Wisconsin een van de belangrijkste melkveestaten is, zitten er in de directe omgeving weinig melkveebedrijven. De agrarische infrastructuur is goed ontwikkeld in het gebied.

Ruimtelijk en wettelijk zijn er volop mogelijkheden om het bedrijf te ontwikkelen

Een nadeel zijn de plaats van de melkstal en wachtruimte; die zijn gebouwd in een oude schuur uit 1967 waardoor looplijnen en ventilatie niet optimaal zijn. Een koper kan met nieuwbouw daarvan een efficiëncyslag maken.

Ruimtelijk en wettelijk zijn er volop mogelijkheden om het bedrijf te ontwikkelen. Een belangrijke factor daarbij is de economie; de melkprijs staat al sinds 2015 fors onder druk, wat al tot veel stoppers heeft geleid.

Voor meer informatie: Q&Q Business BV in Bennekom tel. 0318-41 96 00, info@qqbusiness.nl.

Check de grond- en pachtprijzen, actuele koopaktes en andere agrarische transacties op boerderij.nl/landbouwgrond

Laatste reacties

 • farmerbn

  Het probleem is toch de verblijfsvergunning?

 • T@deler

  Volgens dit artikel wel een probleem.
  <>

 • koestal

  koopje voor Nederlandse begrippen,als ze de melk maar ophalen en betalen.

 • el

  Je kunt meedoen aan de, green card lottery, goeie kans dat je wordt uitgeloot! En investeer niet het totale eigen vermogen in het bedrijf!

 • WGeverink

  Verschrikkelijk dat juist een geintegreerd gezin dat toevoegd aan de economie en de maatschappij slachtoffer wordt van de op dit moment heersende politieke chaos.

 • el

  Als je naar de VS emigreerd en een E2 (investerings visum)aanvraagt, is dit alleen geldig voor de investeerder en zijn of haar echtgenoot. Voor de kinderen moet iets anders geregeld worden, bijvoorbeeld een studenten visum, voordat ze 21 zijn. Dat is al minstens 28 jaar de wet zover ik weet , dat heeft niets te maken met de huidige regering!

 • pinkeltje

  Dat klopt helemaal. Investors permit geldt voor de ondernemer en zijn vrouw. Niet voor zijn meerderjarige kinderen. Minderjarige kinderen mogen bij hun ouders verblijven, maar zijn vanaf 21 jaar nieuwe immigranten en kunnen dus niet automatisch in het land blijven. Leuk is anders, maar ze zijn er wel duidelijk over.

 • Jan-Zonderland

  @WGeverink, ik weet het niet helemaal zeker maar is het niet zo dat je dat in Canada als landed immigrant met een status van permanent resident, ook kan overkomen ?

 • WGeverink

  Als landed immigrant heb je dezelfde rechten en plichten als een Canadees. Het enige wat je niet mag is stemmen. Je moet al behoorlijk wat op je kerfstok hebben willen ze jou deporteren. Als de ouders groen licht krijgen om naar Canada te mogen emigreren dan emigreren de kinderen mee. Onze kinderen zijn hier geboren en opgegroeid en hebben een Canadees paspoort.

 • pinkeltje

  Kinderen die in de VS zijn geboren zijn ook automatisch Amerikaans staatsburger en dus recht op een Amerikaans paspoort. Er zijn zelfs mensen die om die reden het zo regelen dat een bevalling in de VS plaatsvindt. Overigens hebben de meeste Amerikanen voor zover ik weet geen paspoort. Dat vragen ze meestal pas aan als ze de grens over willen.

 • Jan-Zonderland

  @WGeverink, allemaal waar wat je zegt maar ik wil maar aangeven dat ook in Canada niks 100% zeker is totdat je genaturaliseerd bent tot Canadees met idem paspoort.

 • el

  In de VS is het regel, als het oudste kind geboren uit buitenlandse ouders woonachtig in de VS met bijvoorbeeld een E2 visum, 21 wordt kan die voor de ouders een green card aanvragen. Na 5 jaar green card kun je citizenship aanvragen!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.