Pluimveehouderij

Nieuws

Duits plan voor afschaffen ruiming eendagskuikens op komst

Berlijn - De Duitse landbouwminister Christian Schmidt komt binnen enkele weken met een 'realistisch tijdplan voor het beëindigen van het doden van eendagskuikens'. Dat heeft hij laten weten tegenover dagblad Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Jaarlijks worden in Duitsland ruim 20 miljoen eendagshaantjes geruimd. Onderzoek om het geslacht van de kuikens al in het ei vast te kunnen stellen, maakt echter flinke vooruitgang, vindt Schmidt.

De deelstaat Noordrijn-Westfalen wilde de ruimingspraktijk al per decreet verbieden maar daar heeft de rechter een stokje voor gestoken omdat zo'n decreet niet onder de bevoegdheden van een deelstaat valt, zo bleek eerder deze maand.

Of registreer je om te kunnen reageren.