Mechanisatie

Nieuws 1320 x bekeken 1 reactie

Nieuwe Same Deutz-Fahr fabrieken in China

Doetinchem - Same Deutz-Fahr opent twee nieuwe fabrieken in China. Een investering van €40 miljoen maakt een jaarlijkse productiecapaciteit van 30.000 trekkers mogelijk, die vooral bestemd zijn voor de Chinese markt. Changlin Deutz-Fahr, een joint venture met een gelijke vertegenwoordiging van de Chinese groep Changlin, werd opgericht in 2011 en biedt 350 mensen emplooi.

Een van de nieuwe fabrieken komt in Linshu en strekt zich uit over een totale oppervlakte van 200.000 vierkante meter, waarvan 40.000 vierkante meter is overdekt. Er wordt een uitgebreid scala aan tractoren met vermogens van 25 tot 170 pk geproduceerd. De andere fabriek, in Suihua, heeft een overdekte oppervlakte van 6.000 vierkante meter. Daar worden tractoren met een groot vermogen, met technische specificaties en diensten afgestemd op de Europese markt om gebruikt te worden in de agrarische gebieden van de Chinese provincie Heilongjiang, gemaakt.

"De ingebruikname van de nieuwe fabrieken in China is het resultaat van de succesvolle samenwerking met Changlin", aldus Lodovico Bussolati, CEO Same Deutz-Fahr. Voor Same Deutz-Fahr enerzijds een belangrijke stap op de weg naar internationalisering en anderzijds opent het nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden in de lokale markt.

Ook werd het eerst ontwikkelde model in het kader van de joint venture gepresenteerd. Dit is een nieuwe trekker met motoren van 140 tot 170 pk, die werd ontwikkeld en vervaardigd in China. De lancering is gepland voor september 2014.

Eén reactie

  • ed12345

    Op een punt een beetje tegenstrijdig verhaal
    De fabriek in Suihua worden trekkers met groot vermogen gemaakt met de specificities en diensten afgestemd op de europese markt om gebruikt te wordren in de agrarische gebieden van de Chinese provincie Heilongjiang

Of registreer je om te kunnen reageren.