Mechanisatie

Achtergrond

Schuitemaker en Veenhuis verder als SVgroup

Machinefabrikanten Schuitemaker uit Rijssen en Veenhuis uit Raalte hebben hun fusie helemaal rond. Het nieuwe bedrijf gaat verder onder de naam SVgroup.
Naast Shuitemaker blijft ook het merk Veenhuis bestaan onder de SVgroup. - Foto: Jan Willem Schouten
Naast Shuitemaker blijft ook het merk Veenhuis bestaan onder de SVgroup. - Foto: Jan Willem Schouten

Daarmee is de samenvoeging van beide bedrijven, die in april bekend is gemaakt, officieel voltooid. De productie in Raalte stopt. De medewerkers van Veenhuis gaan werken vanuit de fabriek in Rijssen, waar ook de productiefaciliteiten naartoe verhuizen. In totaal heeft het nieuwe bedrijf 150 man in dienst. De families Schuitemaker, Veenhuis en Bakker blijven aandeelhouder, samen met algemeen directeur Gerrit de Graaf en participatiemaatschappij Wadinko.

Merken blijven te koop

Beide merknamen blijven bestaan. Bij Veenhuis ligt het accent op alle machines die een boer rond organische mest nodig kan hebben, Schuitemaker levert een aanvullend pakket aan machines voor boer en loonwerker en daarnaast machines voor wegbeheerders rond het thema gladheidsbestrijding.

Of registreer je om te kunnen reageren.