Home

Nieuws 9 reacties

EU wil strengere eisen aan landbouwsteun stellen

Dierenwelzijn, biodiversiteit en klimaat moeten meer centraal komen te staan in het landbouwbeleid.

Dat heeft de milieucommissie van het Europees Parlement uitgesproken. Een deel van het budget moet specifiek worden geoormerkt voor milieu en klimaat, aldus de milieucommissie.

Vergroening landbouwbeleid

Vooral de linkerflank van het Europees Parlement zet zich in voor een verdergaande vergroening van het landbouwbeleid. Bas Eickhout, lijsttrekker voor GroenLinks, zei na afloop van de stemming dat publiek landbouwgeld naar publieke taken moet.

Eickhout: “Momenteel geldt de regel: hoe meer hectares, hoe meer geld, en zonder dat er fatsoenlijke prikkelingen zijn om groener te produceren. Het GLB is daardoor een drijver achter schaalvergroting en massaproductie, met schadelijke gevolgen voor het milieu.”

Strengere eisen en voorwaarden

De milieucommissie in het Europees Parlement heeft doorgaans een andere opvatting dan de landbouwcommissie van het parlement, als het gaat om de manier waarop het landbouwbudget moet worden ingezet. De milieucommissie wil strengere eisen en voorwaarden stellen aan de steun voor boeren. Daarbij moet een groot deel worden vastgelegd voor natuur- en klimaatmaatregelen.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Nog meer regels; Daar worden we blij van.

 • Idiote regels

 • Nieuw.

  Het voedselpakket voor de eu burger wordt dan gewoon duurder. Nog meer stemmen voor anti eu of extreme partijen voorspel ik maar het heeft ook voordelen, meer groen voor de burger.

 • farmerbn

  Kindjes die vragen worden overgeslagen.

 • Nieuw.

  EU Landbouwsteun wordt EU Natuursteun heel helder

 • pinkeltje

  Hoe willen ze die honderden miljoenen EU ingezetenen aan het eten houden zonder massa productie? Ik weet wel dat we straks gras gaan eten omdat de veehouderij de wereld uit moet (daar is mevrouw Thieme niet onduidelijk over toch?), maar toch, een kind weet dat het allemaal niet gaat gebeuren. In NL nog een miljoen inwoners er bij en het aantal toeristen verdubbelen en dan tegen die tijd de CO2 uitstoot naar nul. Succes!

 • nvanrooij1

  Hoezo Groen Links moet publiek landbouwgeld naar publieke taken. Volgens mij is het gewoon belastinggeld . Maar jullie zijn er goed in om de landbouw helemaal de nek om te draaien evenals de rest van de linkse politiek.

 • 8911077012

  ga zo door een keer honger en de pluris breekt uit
  slaat elkaar de hersens in
  en dan regelt zich het van zelf weer
  met thieme aan de zij lijn

 • Gradje 1966

  Word dan het vliegverkeer ook aangepakt door belasting te heffen op de kerosine ,
  De vervuilende industrie en autoverkeer.
  Als ze groen willen worden mag de Linkse Maffia ook wel meer doen om het milieu te verbeteren door Windmolens toe te staan zonder al die protesten zodat we vlug schone energie hebben maar deze groeperingen zijn bang dat hier boeren geld aanverdienen zodat ze dat tegen houden omdat men een boer eenmaal niets gunt als hard werken en in armoe verder leven

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.