Premium
Oogst van veldbonen, afgelopen zomer. Teelt van eiwitgewassen als hoofdgewas is een van de ecoregelingen waarvoor een vergoeding mogelijk wordt bovenop de basis-hectarepremie. - Foto: Mark Pasveer AlgemeenAchtergrond

Het wordt menens met de herverdeling van EU-geld

Reacties

 1. Hoe wordt het als we niks meer aanvragen, ben je ook niet meer verplicht om allerlei maatregelen uit te voeren die meestal toch averechts werken. Straks veel kosten maken en grond laten liggen, wat is het netto verschil dan nog, als het dan niet loont dan laten ze het maar bekijken.

 2. Blijvend grasland wordt automatisch minder in Duitsland 60 ha wordt nog elke dag bebouwd.
  Vanaf 2023 slechts 165€ van de eerste pijler!
  En voor weidebedrijven/melkvee zal er alleen geld zijn als het oude grasbestand wordt uitgebreid.
  3 m sleufafstand zonder bemesting en gewasbescherming is verplicht.
  We worden pas redelijk als we verhongeren!

 3. Er zijn nog steeds verschillen tussen europese landen hoe ze de premies uitkeren. In frankrijk krijgen gepensioeneerde boeren geen premie. Ook landeigenaren die hun hoofd-inkomen buiten de landbouw verdienen krijgen niks. Een franse jonge boer is jonger dan 40 jaar én minder dan zes jaar boer ( voor de eerste keer). Je kunt dus maar max 5 jaar jonge boer zijn.
  Als er steeds meer geld naar de tweede pijler gaat is de kans groot dat buurthuizen en natuurorganisaties uit de boerenruif gaan vreten.

 4. Ik vind het altijd bijzonder dat het beleid erop gericht is om de veestapel te “halveren”, maar het areaal grasland te behouden. Gaan ze in Den Haag zelf gras eten.

Beheer
WP Admin