Premium
De persconferentie van de Europese Unie waarin het GLB-akkoord werd toegelicht. - Foto: ANP AlgemeenOpinie

‘Akkoord Gemeenschappelijk Landbouwbeleid gemiste kans’

Reacties

  1. Ik denk dat de heer Geurts een heel eind gelijk heeft, we krijgen nu een stukje schadevergoeding voor de puinhoop die we van onze landbouwgrond moeten maken. Zorg eerst voor een goed en stabiel inkomen voor de boer. Schaf inkomen steun af want die is niet meer nodig ,en de boer kan weer efficiënt werken. En geef een fatsoenlijke beloning aan de boer die liever in bos of slootkant bezig is dan op stal of akker.

  2. dwingen boeren tot onderlinge concurrentie doordat de bescherming van regionale en nationale markten wordt afgebroken. Zij krijgen hierdoor te maken met te lage en onstabiele prijzen, die in de EU maar deels worden gecompenseerd door GLB-subsidies. Hierdoor wordt de voedselzekerheid op basis van productie door lokale boeren over de gehele wereld in gevaar gebracht…..Aldus de opinie van Guus Geurts. Nou Guus er is al zoveel over gezegd en geschreven..Men hoort en ziet het niet. Het antwoord hoeft niet meer gegeven te worden dat komt van zelf….Honger mislukte oogsten en rampen met alle gevolg consequenties daarvan en daardoor. Met gesloten en afgewende ogen het kaarsje uit laten gaan. Men kent geen rentmeesterschap over mens dier en planeet. De mammon van de diepe zakken is het enigste wat ten gelde wordt gemaakt al het andere zal daarvoor moeten wijken.

  3. De oplossing kan niet makkelijk zijn want dan zou die er al lang zijn. Het gaat over macht en belangen. Als europa industriele producten overal in de wereld wil verkopen dan moeten de grenzen open zijn. Landen met veel landbouxoverschotten willen bv wel duitse auto’s toelaten maar dan wél landbouwproducten uitvoeren naar dat land. De politiek moet dus kiezen tussen die enkele europese boer en de overige burgerbevolking ( die veel stemmen opleveren). Europa kiest voor rijke burgers die geld bijeenbrengen voor groen beleid. Ook als boeren daar bij inschieten. Als meer milieubeleid een armere burgerbevolking ( werklozen) geeft dan is het milieu daar zeker de verliezer. Maar makkelijk is het zeker niet.

Beheer
WP Admin