Home

Nieuws 6 reacties

Kamer unaniem voor eerdere uitbetaling betalingsrechten

De Tweede Kamer vindt unaniem dat de overheid ernaar moet streven om de betalingsrechten voor boeren in december of uiterlijk in januari volledig uit te betalen.

Een motie van Jaco Geurts (CDA) werd Kamerbreed gesteund. Aanleiding voor de motie zijn de problemen bij RVO.nl met de uitbetaling van de betalingsrechten, waardoor veel boeren nog op geld wachten.
Henk Kamp, minister van Economische Zaken, zegt dat het niet mogelijk is om de betalingen al in december of uiterlijk januari te doen. "Maar we hoeven ook niet te wachten tot 30 juni. Het is de bedoeling dat er eerder wordt betaald dan dit jaar. De gehele beschikbare capaciteit van RVO.nl wordt ingezet om zo snel mogelijk te betalen."

Vertraging in uitbetaling door nieuwe GLB

Kamp verwijst naar de Europese regeling waarin staat dat de betalingsrechten tussen 1 december van het aanvraagjaar en 30 juni moeten worden betaald. Dit jaar zijn er door invoering van het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB) extra vertragingen bij de uitbetaling.

Wilt u meer weten over het invullen van de Gecombineerde Opgave? Meld u dan aan voor het webinar Gecombineerde Opgave dat Boerderij op 20 april om 11 uur organiseert.

Laatste reacties

 • j.j

  schandalig van de rvo wij moeten ook aan onze verplichtingen voldoen

 • mariapeel

  Inderdaad schandalig

 • huisverkoop

  wist je dat niet dan dat de overheid de slechtste betaler is

 • melkveehouder .


  "De Tweede Kamer vindt unaniem dat de overheid ernaar moet streven (..) "

  Typisch voorbeeld van; iedereen deed een plas, en alles bleef zoals het was.

 • henk 60

  Ik vindt het een flut reactie. Ze kunnen ook eens een keer gaan werken en overwerken indien nodig. Wij moeten ook aan de termijnen voldoen. Dus betalen en gisteren ipv over 3 maanden.

 • Tiny1946

  Als ze op de kantoor uren maar werken en wat minder gaan buurten en koffie drinken en op Maandag drie kwart van de dag over allerlij sport en uitgangs leven staan of zitten te kletsen, zijn overuren niet nodig , maar 3/4 x 800 personen laat ze bij rvo maar eens uitreken hoeveel er kan gebeuren, en datr is alleen op Maandag.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.