Home

Nieuws

Dijksma ontbreekt bij Troonrede

Den Haag/Luxemburg - De eerstverantwoordelijke bewindspersoon voor landbouw zal dinsdag niet aanwezig zijn bij de Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal in de Ridderzaal.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) laat de Troonrede aan zich voorbij gaan, omdat ze aanwezig wil zijn bij een belangrijke vergadering van de Europese raad van landbouwministers. De Europese landbouwministers praten over het steunpakket voor de Europese boeren en tuinders.

Kabinetsleden en staatssecretarissen geven doorgaans acte de présence bij de Troonrede. Bij de televisieregistratie komen de bewindslieden in beeld, als de koning een zinsnede uitspreekt die betrekking heeft op hun beleidsterrein. Die honneurs worden dinsdag waargenomen door Henk Kamp, minister van Economische Zaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.