Home

Nieuws 5 reactieslaatste update:31 aug 2015

Duitse minister wil snelle uitbetaling toeslag

Berlijn – De Duitse deelstaten moeten de bedrijfstoeslagen zo snel mogelijk, maar uiterlijk in december uitbetalen. Die oproep doet de Duitse landbouwminister Christian Schmidt na een overleg met de voorzitter van het Duitse boerenorganisatie DBV, Joachim Ruckwied.

Aanleiding voor het gesprek is de slechte inkomenssituatie in grote delen van de Duitse landbouw. Volgens Schmidt was het een 'zeer constructief gesprek over mogelijkheden voor ondersteuning van onze boeren'.

Snelle uitbetaling mogelijk volgens deelstaten

Volgens de minister hebben een deel van de deelstaten al aangegeven dat snelle uitbetaling mogelijk is. De minister en DBV zijn het er ook over eens dat ze de landbouw 'klaar moeten stomen voor de toekomst'. Hoe precies is nog niet duidelijk, maar het vergt in ieder geval een gezamenlijke inspanning van de Bondsregering, deelstaten en de boeren zelf vervolgt Schmidt.

Schmidt spreekt deze week nog met Hogan

De Duitse landbouwminister heeft deze week nog een gesprek met EU-landbouwcommissaris Phil Hogan over de situatie in de landbouw. Komende maandag heeft Schmidt het gebruikelijke vooroverleg met zijn collega's uit Frankrijk en Polen in aanloop naar de ingelaste Landbouwraad in Brussel op 7 september.

Laatste reacties

 • a van Gerwen

  Het is toch wel triest dat het initiatief uiteindelijk van deze landen moet komen om de crisis bespreekbaar te maken en naar oplossingen te zoeken, terwijl Dijksma als verantwoordelijke voor de een na grootste exporteur van agrarische producten ter wereld, de kat maar uit de boom blijft kijken. Hier blijft het bij zalvende woorden met een schep extra regelgeving er achter op.

 • Foxxy

  Zou ze idd een voorbeeld aan moeten nemen !

 • maiskolf

  Het lijkt wel of mevrouw Dijksma het niet zo veel interseert. Zijn inkomen gaat immers gewoon door!

 • Zuperboer

  Dijksma is veel te licht voor haar functie om in dit soort tijden aan het roer te staan; Maar dat komt Rutte c.s. wellicht goed uit. Dan kunnen ze de landbouw rustig aan haar lot overlaten, zonder dat er voorname koppen hoeven rollen.

 • Schaapje

  Van Dijksma heb je echt niks te verwachten kan ook niet. Parij Van De Aremoed. Ze spreekt zichzelf vaak tegen. Zo heeft ze vaak gezegd de familie bedrijven en extensieve bedrijven goed te vinden voor milieu en maatschappij.  Nu draait ze de nek deels om met de fosfaat rotzooi op de proppen te komen en een vrij brief te geven aan de grote.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.