Home

Nieuws 1 reactie

'Extreem geringe ruwvoeroogsten in Duitsland'

Berlijn - De ruwvoeroogsten in grote delen van Duitsland pakken door de droogte extreem gering uit.

Dat constateert het Bauernverband (DBV), dat in verband daarmee aanklopt bij het landbouwministerie in Berlijn. Het DBV dringt aan op versoepeling van de regeling voor in het kader van het Europese vergroeningsbeleid braakliggend areaal. De landbouwfederatie meent dat deze gronden moeten worden opengesteld voor begrazing of maaien. In een schrijven aan het ministerie wijst het DBV erop dat in het voorjaar in veel regio's maar 10 tot 15 procent van de gebruikelijke neerslag is gevallen. De ruwvoeropbrengsten zijn daardoor duidelijk ondergemiddeld en ook de kwaliteit is slecht door een hoog ruwvezelgehalte en een lage energieconcentratie, aldus de bond.

Eén reactie

  • Gerjo-Kompier1

    schrale troost voor extensieve melkveehouders in de grensstreek, die mogelijk dupe worden van het fosfaat-excretie-quotum: misschien kunnen zij hun ruwvoer overschot tegen een redelijke prijs exporteren naar collega melkveehouders, die wel vrij mogen produceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.