Home

Nieuws

Muizenplaag treft ook Duitsland

Berlijn - De landbouw in Duitsland dreigt eveneens te kampen te krijgen met een muizenplaag.

Het probleem begint minstens even erge vormen aan te nemen als in Friesland en neemt volgens de boerenbond in deelstaat Thüringen mogelijk nog grotere vormen aan dan de veldmuizenplaag die zich in 2012 in deze regio voordeed.

Behalve Thüringen hebben vooral ook de oostelijke deelstaten Saksen en Saksen-Anhalt, maar tevens westelijke deelstaten als Hessen en Rijnland-Palts te kampen met een overmaat aan veldmuizen. De boerenbond in Thüringen dringt aan op dispensatie op het verbod op het breed uitbrengen van gif. De muizen mogen alleen worden bestreden door gif gericht in muizenholen te leggen. Dat vergt echter enorm veel tijd en is gezien de omvang van het probleem ondoenlijk, aldus voorzitter Helmut Gumpert van de Thüringse bond. De overheid wil de zaak echter vooreerst nog even aanzien. De landelijke werkgroep veldmuizenmanagement komt in mei bijeen voor beraad. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.